Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Да бре така е.

Ама не съвсем...

Хайде вземи си купи поддържана 156-ца да видим за колко пари ще я купиш?

При 159-ката ще е "още по-зле" ...

Поддържани автомобили няма кой да ти ги подари.Особено ако са с повечко екстри...

Не си мислете, че на Запад някой ще се втурне да купува нов автомобил ако старият му върши добра работа.

Цените на 159-ката ще започнат да "падат" когато не пазара за А2У се появят новите AR Giullia и то ако са в достатъчно количество и цени.

Цената на 159-ка започваше от 52-53 000лв.
    Цената на АР Джулиа като гледам цените на новите в магазина започва от 35 500 € с механична скоростна кутия и базов модел 150 коня...70 000 лева за базов модел...

Ще чакате цената да пада като на 159-ка ама друг път.Докато Джулията втора употреба държи висока цена и 159-ката няма да е силно поевтиняла...
    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 10:33.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Не знам защо има хора,които си мислятче на запад всички си купуват нови коли.159 поне в следващите 3-4 години няма да се обезцени много.
      Аз като човек,който мисли че колата му е изправна,ако тръгна да я продавам сега под 11000-11500 не бих я дал просто в никакъв случай.
      159 SW 1.9 JTDm 150 hp - The beautiful devil.

No one is immune to the trials and tribulations of life.

Comment

• Първоначално публикувано от kimi_raikkonen Покажи съобщение
        ...
        Според мен до 3-4 месеца цените ще паднат драстично.
        Аз разбира се не се вслушах в разума, и съвсем наскоро се сдобих с мечтаният автомобил...... за около 8к.
        Не съжалявам, но ако имате търпение още няколко месеца може да спестите някоя хилядарка.
        Едва ли. По принцип цената на 10 годишна 159-а се движи по известното правило за обезценяване на употребяван автомобил с течение на времето - 20% от цената като нов.
        Друг е въпроса, че може би за тези пари, вече ще се намират по-читави екземпляри.

P.S Понеже по-нагоре колегата е написал цената на нова 159, именно тя изигра лоша шега на алфа и те не можаха да реализират планираните продажби, което я постави автоматично в графата на неуспешен модел. Това разбира се няма никакво значение за качествата на автомобила.
        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 12:25.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Относно тази обява http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...46298669365596
          Видях колата и я капарирах ! Хареса ми ! Имам въпрос : прозорците бяха с различни години от обявената 2010 !? Това може ли да означава ,че те са сменяни ? Предното стъкло е от 2010 !

Comment

• Нормално е стъклата да са по предната година. Ако колата е сглобка януари, няма как в същия месец да са и стъклата например. Реално производството се гледа по ВИН, дай го тук и ще я видим. Първта регистрация, която се вижда от документите може да е година след реалното производство.

Свидетелство за това че са сменяни стъкла е ако са ПО КЪСНА година, или прекалено по ранна, ако са заменяни с такива втора ръка.
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• Първоначално публикувано от stanislav-rogi Покажи съобщение
              Относно тази обява http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...46298669365596
              Видях колата и я капарирах ! Хареса ми ! Имам въпрос : прозорците бяха с различни години от обявената 2010 !? Това може ли да означава ,че те са сменяни ? Предното стъкло е от 2010 !
              Коя е колата? Да не е 2.0 JTD в Нед Ауто? Щото мислех да я гледам.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Аз я гледах оня ден, ма не беше още капарирана. Човека я дава на 16 900, има опция и за собствен лизинг. Работи добре, не пуши при подаване на газ, нямаше место да я пробвам за съединител, че е заградена отвсякъде плътно от коли, излишни лампи по таблото не светят, климатроника работи коректно, няма външни забележки и разни криви луфтове, само лека забележка на кожата на кората на пътническата врата. Утре ще минавам пак, че нещо за духинг си говорихме с човека, та да видим. Там имат и 2 бр. 2,4 JTDm, едната е Ку 4, Ти Ай, 2008 -ми набор, ма ми е дърта вече на години, а няма вариант да дам 15 бона за кола, която след 2 години ще е 10 годишна.
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• понеже на мен лично повече ми допадат колите със светъл салон, искам да попитам колеги с такъв на 159-ка дали имат проблеми с него свързани с по-бързо зацапване или ако човек внимава всичко си е в реда на нещата.

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                    Аз останах с впечатление, че е капарирал старозагорската двойка, за която питаше на предишната страница, че гледам я няма. В Нед Ауто не беше ли Ti?
                    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 14:36.
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      Аз я гледах оня ден, ма не беше още капарирана. Човека я дава на 16 900, има опция и за собствен лизинг. Работи добре, не пуши при подаване на газ, нямаше место да я пробвам за съединител, че е заградена отвсякъде плътно от коли, излишни лампи по таблото не светят, климатроника работи коректно, няма външни забележки и разни криви луфтове, само лека забележка на кожата на кората на пътническата врата. Утре ще минавам пак, че нещо за духинг си говорихме с човека, та да видим. Там имат и 2 бр. 2,4 JTDm, едната е Ку 4, Ти Ай, 2008 -ми набор, ма ми е дърта вече на години, а няма вариант да дам 15 бона за кола, която след 2 години ще е 10 годишна.
                      Ще я видя след малко.
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Първоначално публикувано от krasy Покажи съобщение
                        понеже на мен лично повече ми допадат колите със светъл салон, искам да попитам колеги с такъв на 159-ка дали имат проблеми с него свързани с по-бързо зацапване или ако човек внимава всичко си е в реда на нещата.
                        Не се притеснявай, цапат се трудно, чистят се лесно !
                        Ако я зарежеш и не я поддържаш тапицерията се засича и тогава може би няма чистене.
                        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                          Видях я. Не намерих никакви забележки. Общо взето една от най-добре изглеждащите коли, които съм виждал в българска автокъща - от около 10 години често и интензивно гледане.
                          Това на пръв поглед. Иначе отвътре какво и е, тя си знае какво и е.

Comment

• Здравейте,
                            четат ли МР3 всички обикновени стерео-та на 159 или само тези на които има такъв надпис. Питането ми е за тези без навигация
                            Другото за което искам да попитам освен по USB порта в жабката, как може да се познае дали колата има Blue & Me, без да сме при самия автомобил

Comment

• Здравейте,
                              Тази: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...5&slink=dzfvx9
                              дали е на някой колега?
                              Някой да я е гледал?
                              Поздрави!
                              sigpic
                              1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
                              2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
                              2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                                Ако някой го интересува, ей тази обява (https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%...159-sportwagon) я гледах скоро, та даже и на сервиз я закарахме.
                                Колата технически е добре, за сега няма нищо какво да се прави по нея, освен стандартната процедура - клапите са и много зле и просто това е супер спешно, за да не стане "салата". При процедурата трябва да се смени и водната помпа, че като е обслужвана, някой е "забравил" да го направи. Направо е добре да се ревизира, че щом това елементарно правило не е спазено, не се знае и колко качествено е обслужването. Колата е купена миналата година от някаква пернишка автокъща. Човека я поддържал (силно е да се каже поддръжка, защото тя само веднъж е влизала в сервиз) при някакви негови познати, които по принцип не се занимавали с италианки. Беше сменена и демпферната шайба, която не беше оригиналната за 1,9 jtdm, а за някое друго jtd (което няма никакво практическо значение, но просто го констатирахме), а също така и шайбата на алтернатора. Иначе не е пипана колата и скобите са си още оригиналните. Имаше почти здрава кора. Казвам почти, защото в областта на кутията за въздушния филтър е срещнала сигурно някой камък, защото липсваше парче и беше счупена щипката за закрепване на самата кутия, която се мандахерцаше. Интериора е много запазен и там няма никакви забележки. На комп диагностика всичко е ОК, като единствено две от дюзите бяха повече към горна граница, но все пак в допустимите граници. Единственият проблем е, че колата е за пребоядисване (почти по всички елементи има забележки по боята, които само с пастиране няма да се махнат) и лошото е, че повечето неща са описани в автокаското и за тях няма да се вземат пари.

Мисля, че е същата

Comment

Working...
                                X